Ombres en la nit i Un tros de cel, èxits en valencià de la Fira del Llibre de València

Les últimes novel·les de Ferran Torrent i Isabel-Clara Simó, Ombres en la nit i Un tros de cel, respectivament, han estat els llibres en valencià més venuts aquest primer cap de setmana de la Fira del Llibre de València. La novel·la de Torrent ens introdueix en un perillós joc de dobles identitats i missions secretes en la València de 1947, per a mostrar la història d’una venjança, la d’un gitano que ha sobreviscut al camp de concentració de Dachau; mentre que l’obra de Simó és la història d’una jove xinesa venuda com a esclava quan era menuda. Aquest relat en primera persona, cru i commovedor, mostra la lluita per la llibertat d’una dona forta i valenta que es rebel·la contra el seu destí. Ambdós autors van dedicar els seus  llibres als visitants de la Fira aquest cap de setmana.

El quadern de les vides perdudes, de Silvestre Vilaplana, que va dedicar el seu llibre als lectors, ha estat també un dels títols més venuts a la caseta de Bromera. L’obra, que va guanyar el Premi Alfons el Magnànim, és una novel·la psicològica plena de misteri protagonitzada per un bibliotecari vell que pateix buits de memòria, un assassí sense identitat i una nena desapareguda.

Els joves lectors s’han decantat per Coolman i jo, de Rüdiger Bertram, una obra divertida i esbojarrada protagonitzada per un xiquet de 10 anys i un superheroi amb una idea molt peculiar del que és ajudar. El propi Coolman, de fet, ha estat passejant per la Fira aquests dies per tal de conèixer en persona els seus admiradors.

Els menuts han escollit Les princeses també es tiren pets, d’Ilan Bremnam i Ionit Zilberman, un àlbum il·lustrat que amaga els secrets més ben guardats de les princeses més famoses. Precisament dels mateixos autors, Els animals també es tiren pets arribarà en primícia a la Fira del Llibre el pròxim cap de setmana. Les col·leccions «El Bagul dels Monstres» i «Lletra Gran», ambdues d’Enric Lluch, continuen tenint molt d’èxit entre els xiquets i les xiquetes que comencen a llegir. Fina Girbés –autora de Poemes de butxaca– i Eva Peydró –autora d’El tresor de Saïda– també han dedicat un bon nombre d’exemplars dels seus llibres als infants que han passat per la Fira del Llibre aquest cap de setmana.

Però encara queden molts autors destacats que passaran per la caseta de Bromera: Pasqual Alapont, Carles Alberola, Carles Cano, Teresa Broseta, Roberto García, Urbà Lozano, Anna Moner, Raquel Ricart, Ferran Torrent i VerdCel. A més, se celebraran les presentacions de dos llibres-CD: el pròxim dissabte 5 de maig, a les 11 hores en la Sala Museu I, tindrà lloc la presentació de Cantovicòrum Iubilo, de l’Orfeó Valencià Infantil, mentre que diumenge 6 de maig, a les 19.30 hores a l’Espai Obert, es presentarà el Els dies del Saurí, de VerdCel.