• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Exhibició de Vela Llatina a l'Albufera

El 14 de maig va tindre lloc a la Venta de Sant Roc de Silla la presentació del cartell de la Federació de Vela Llatina Valenciana. Més de 30 barques aniran juntes en l’exhibició del 19 de maig a l’Albufera. A l’acte, que va estar dirigit pel president de la federació, Josep Francesc Jaqués, va assistir el regidor d’Esports Marcos Zaragoza, en representació de l’Ajuntament, i els presidents de les diferents associacions de vela llatina de Catarroja i el Palmar.

Aquesta és la primera vegada que es fa un cartell amb totes les proves de les associacions de la vela llatina juntes. El president va voler destacar, principalment, l’objectiu cultural i de preservació del patrimoni naval valencià i de l’Albufera d’aquesta federació: “No som una federació esportiva, els nostres objectius van més enllà de divertir-nos navegant. Volem que les properes generacions gaudisquen i compartisquen el nostre patrimoni naval, cultural, turístic i valencià” i va destacar el treball en grup que des d’ara es fa des de la federació.

Aquesta federació té com a principals objectius coordinar anualment les proves de vela llatina de les associacions federades així com totes les activitats que es fan en la federació i la col·laboració amb altres. Per altra banda, una altra finalitat és la creació d’una escola de vela llatina  que procurarà la implicació de tots el grups implicats en el procés educatiu i cultural  i, a més, la promoció d’escoles d’oficis relacionades amb les disciplines de navegació tradicional i per a salvaguardar les embarcacions tradicionals de fusta.

“Tot el món -afirma Josep Francesc- està convidat a  l’exhibició del 19 de maig, l’objectiu  de la qual serà donar a conèixer a tots els valencians i valencianes el patrimoni cultural i turístic que representen les nostres embarcacions albuferenques navegant amb les blanques veles pel marc incomparable de Parc Natural de l’Albufera. Serà un espectacle turístic únic, perquè per primera vegada 30 embarcacions aniran totes juntes. A les 11.30 h es farà una concentració a la Gola del Pujol i a les 12.30 h es realitzarà una exhibició eixint de la sèquia del Saler i, per finalitzar, es farà un dinar de germanor.”

Encuesta

¿Los escolares en barracones se han de derivar a centros concertados o se han de construir colegios públicos?

 

Contacto: Email prensa: redaccion[@]infocomarcal.es. Email comercial: publicidad[@]infocomarcal.es